Cassoulet
biela fazuľa
koža zo slaniny
baranie pliecko
klobása
husacia paštéta
husacia masť
cibuľa
cesnak
biele víno
bobkový list
tymian
čierne korenie
soľ
Deň vopred namočte fazuľu.
Rozsekané kožky zo slaniny povarte 3 hod. Na druhý deň uvarte fazuľu, keď je mäkká, pridajte uvarené kožky. Medzitým na panvici na masti a cibuli opečte baranie pliecko pokrájané na malé kúsky. K opečenému mäsu pridajte cesnak, tymian, bobkový list, soľ a čierne korenie. Všetko zalejte teplou vodu a varte 1 hod. Potom zmiešajte fazuľu s mäsom a šťavami v jednej nádobe, pridajte pohár vína, masť, paštétu (nemusí byť) a pokrájanú klobásu. Dajte piecť do rúry, kým sa na povrchu nevytvorí kožka. Tú potrhajte a premiešajte v pokrme. Tento postup zopakujte 5-krát. PO šiesty raz už vytvorenú kožu nechajte.