Francúzsky kačací rilette
Suroviny:
1 kg kačacieho mäsa
100 ml hruškovice
2 ks bobkového listu
6-8 bobúľ borievky
10-15 ks korenie zelené
1 malá hrsť čerstvý tymián
2 PL kačacia masť
2 PL bravčovej masi
pár malýcj cibuliek
1 hsrť petržlenovej vňati
250 ml mäsového alebo zeleninového
1 PL kremžsej horčice
1,5 KL soľ morská hrubozrnná
Postup receptu
Kačacie mäso pokrájame na kúsky veľké ako malé vajce, v hrnci ho zalejeme hruškovicou alebo vodou. Pridáme korenie, cibuľky, soľ a varíme na malom plameni asi 45 minút.
Potom ho čiastočne priklopíme pokrievkou a dusíme, až kým nie je mäso mäkké a tekutina odparená.
Necháme vychladnúť a na druhý deň prikoreníme (mäso nesmie byť vysušené). Mäso s masťou ohrejeme, nalejeme do pohára a polejeme masťou.