Francúzsky kačací rilette

 

 Suroviny:

 1 kg kačacieho mäsa         

 100 ml hruškovice                

 2 ks bobkového listu                          

6-8 bobúľ borievky

 10-15 ks korenie zelené    

  1 malá hrsť čerstvý tymián   

 2 PL kačacia masť                             

2 PL bravčovej masi

  pár malýcj cibuliek            

1 hsrť petržlenovej vňati         

250 ml mäsového alebo zeleninového  

1 PL kremžsej horčice

 1,5 KL soľ morská hrubozrnná



 


 



 

Postup receptu

Kačacie mäso pokrájame na kúsky veľké ako malé vajce, v hrnci ho zalejeme hruškovicou alebo vodou. Pridáme korenie, cibuľky, soľ a varíme na malom plameni asi 45 minút.

Potom ho čiastočne priklopíme pokrievkou a dusíme, až kým nie je mäso mäkké a tekutina odparená.

Necháme vychladnúť a na druhý deň prikoreníme (mäso nesmie byť vysušené). Mäso s masťou ohrejeme, nalejeme do pohára a polejeme masťou.