Tarte au fromage balnc![](https://files.paris-info.meu.zoznam.sk/200000108-c1538c2c92/al_tarte-fromage-blanc.jpg)
Suroviny:
300g pate brisée, 500g tvaroh jemný, 4ks vajcia, 150g cukor, 100ml smotana hustá, 2pl kirsch, 1 pl škrob, 2ks (šťava) citróny, 1pl vanilková esencia, 2pl cukor vanilkový
Postup receptu![](https://files.paris-info.meu.zoznam.sk/200000107-4748a48421/imagesCADGJ5US.jpg)
Recept na pate brisée: 250 g hladkej múky, 125 g masla, 1 žĺtok, 1pl studenej vody, štipka soli. Vymiesiť guľu, zabaliť do potravinovej fólie a nechať minimálne 1 hodinu v chlade. Najlepšie je na celú noc. Vychladené cesto rozvaľkajte a vyložte ním okrúhlu formu na tarte. Popichajte ho vidličkou. Ostatné suroviny by mali mať izbovú teplotu, ľahšie sa s nimi pracuje